acasa stiri media despre club despre qwan ki do povestiri articole contact
Doua broscute

BroscutaUn grup de broscute calatoreau prin padure cand deodata doua dintre ele au cazut intr-o groapa foarte adanca.

Cand celelalte broscute au vazut cat de adanca era groapa si-au pierdut speranta si le-au spus sincer ca pentru ele nu mai este nici o scapare.

Bineinteles ca cele doua broscute au ignorat sfaturile si comentariile primite si au inceput sa sara cu toata puterea pentru a iesi din groapa. Celelalte broscute au continuat sa strige de pe marginea gropii si le tot spuneau ca nu mai are nici un rost sa se mai chinuie sa sara si ca ar fi mult mai bine sa se resemneze si sa isi accepte soarta.

Dupa o perioada de timp una din cele doua broscute epuizata de efort si de larma celor de sus care ii tot striga sa renunte le-a urmat sfatul: a cazut si a murit.

Cealalta broscuta, desi vadit obosita, a continuat sa sara cat de sus putea ea. Multimea tulburata a inceput din nou sa-i strige sa se opreasca pentru ca mai rau isi facea. Nu putea avea alta soarta decat sa moara in acea groapa.

Dar iata ca deodata broscuta noastra isi impreuna fortele si facu un salt impresionant, astfel reusind sa iasa din groapa.

Multimea amuti. Intr-un tarziu o broasca mai batrana intreba cu jumatate de gura: "Cum de ai continuat sa sari cand noi cu totii iti spuneam sa te opresti si sa renunti?"

Iar broscuta le-a explicat prin semne ca e surda din nastere si ca a crezut tot timpul ca toata multimea o incurajeaza...


Epilog: Din aceasta povestioara putem invata cel putin 2 lucruri:

1. Cuvintele pot avea putere asupra vietii si a mortii: un cuvant incurajator spus cuiva care e demoralizat ii poate salva ziua.

2. Un cuvant rau voitor spus cuiva care e demoralizat poate fi picatura care umple paharul si poate sa il indrepte spre gesturi necugetate.

Deci nu subestimati puterea cuvintelor...