acasa stiri media despre club despre qwan ki do povestiri articole contact
inceputuri
15 ianuarie1991: doi practicanti vechi inchiriaza sala de sport a liceului Metalurgic. Acestia sunt Teodor si Stefan Nica, pe atunci centuri albastre (4 CAP - instructori). Astfel ia fiinta "oficial" Asociatia Cultural Sportiva "DAO". La 2 saptamani sunt 20 de practicanti in sala, practicanti de qwan ki do de la alte cluburi ce hotarasc sa intre in noul club.

Martie 1991 - Suceava - Stefan si Teodor sustin examenul de centura neagra. Imediat incepe o campanie publicitara "agresiva": s-au lipit mii (!!!) de afise doar de doi oameni: Stefan si Teodor Nica. Dupa cum spune Vo Su Teodor: "In orice loc public ai fi stat, in orice pozitie, daca aruncai privirea, in fata ta era un afis de inscriere la Qwan Ki Do". Dupa 2 saptamani au inceput sa se vada rezultatele: 100 de inscrieri. Dupa 6 luni se fac inscrieri din nou. Inca 80-100 de oameni. Se face inca o grupa, separat. Din prima serie 50-60 ajung la primul grad. Dintre acestia amintim: Stirbu Sorin, Dumitru Iulian, Colotila Mihai. Din 6 in 6 luni se fac din nou inscrieri.
 
Datorita faptului ca nu mai incapeau in sala liceului Metalurgic, se merge si la liceul "Al. I. Cuza" (unde instructorii reusesc sa incheie un contract dupa 3-4 ani). Trebuie mentionat ca prima generatie de la liceul Cuza a fost o clasa intreaga de elevi de clasa a XI-a, printre care amintim Doltu Mihai (fosta centura neagra).

In anul 1995 la solicitarea familiei Isarie se deschid cursuri la sala liceului "Stefan cel Mare si Sfant" in cartierul Dancu. Instructorii au gandit sa faca un antrenament cu "public" dar directorul scolii a refuzat si a spus ca numai cei care fac antrenament intra in sala.
 
Astfel, Stefan si Teodor impreuna cu o "echipa" de practicanti au facut un antrenament ... dar copii nu aveau voie sa intre in sala doar ca sa priveasca asa ca s-au urcat pe gardurile din imprejurul salii. Au urmat inscrieri 80 de copii si 30-40 de adulti. Din prima generatie sunt: Morosanu Sandel, Coromelci Vasile, Ionita Iulian. S-a renuntat la aceasta sala datorita faptului ca suma platita pentru chirie era mult prea mare comparativ cu celelalte sali.
 
1999-2000 s-au separat practicantii in trei grupe: incepatorii (0 Cap - fara nici un grad), cei cu 1 si 2 Cap (adica 1-2 ani de practica) si cei cu gradul de peste 3 Cap.
In aceeasi perioada un grup de 10-12 straini solicita antrenamente separate (din acest grup face parte Ahmed, singurul care mai practica Qwan Ki Do in prezent in cadrul clubului DAO). De asemenea instructorii sunt solicitati si de firme de paza si protectie sa tina cursuri de autoaparare si imobilizare a adversarului.
 
Clubul DAO a cunoscut o evolutie spectaculoasa, in timp, peste 3000 de practicanti de toate varstele antrenandu-se sub indrumarea instructorilor sai. Filiale ale clubului DAO au fost si deschise in multe orase cele mai active fiind cele din Galati, Piatra Neamt, Resita, Husi si Botosani. Clubul DAO are cel putin 20 de instructori si cel putin 50 de centuri negre (inclusiv cei care au plecat in alte orase sau alte tari). Clubul DAO a reusit sa imbine armonios calitatea cu cantitatea, comportandu-se foarte bine, atat la competitiile nationale cat si la cele internationale. Aceasta traditie a fost inaugurata de instructorii sai si continuata de elevii lor, fiind deja ceva firesc ca la aproape fiecare proba de concurs „practicantii de la DAO” sa fie prezenti pe podium.
 
Deasemenea, se remarca faptul ca alaturi de conducatorii clubului elevii lor mai vechi au stat aproape de Tao Su Ovidiu Covaci si de Maestrul Fondator fiind prezenti la toate stagiile conduse de acestia in tara sau peste hotare. Pe de alta parte practicantii de la
Clubul DAO, in frunte cu antrenorii lor au fost si sunt in continuare prezenti la aproape toate activitatile si demonstratiile organizate in tara si nu numai. In prezent Vo Su Teodor Nica si Vo Su Stefan Nica sunt antrenorii lotului national a Romaniei de Qwan Ki Do iar 8 sportivi de la clubul DAO au fost membri ai lotului la Campionatul Mondial de Qwan Ki Do, desfasurat pe 2-3 noiembrie la Bucuresti, Romania, si unde, toti acesti practicanti s-au intors cu o medalie, fie ea aur, argint sau bronz caci, in definitv.... „Cel mai important lucru nu este sa castigi, ci sa participi, asa cum in viata nu conteaza triumful, ci lupta. Esential nu e sa cuceresti, ci sa lupti bine” (Pierre de Coubertin).