acasa stiri media despre club despre qwan ki do povestiri articole contact
QWAN KI DO-ul pentru copii

 

QWAN KI DO copiiCopiii reprezinta o parte importanta din efectivele de practicanti. De altfel, putini copii rezista placerii de a descoperi o Arta Martiala. Sport echilibrat si complementar activitatilor in aer liber, Qwan Ki Do se potriveste tuturor, mari si mici.

Data fiind fragilitatea si starea lor de evolutie permanenta, s-a propus un program de invatamant adaptat varstei si morfologiei copiilor. Este vorba in primul rand de o initiere, de o pregatire in vederea adevaratei practici a Artei Martiale: «Exercitii fizice potrivite nivelului lor, jocuri educative, mobilitate, tehnici de baza, inlantuiri si tehnici codificate».


Durata antrenamentului este mai mica, atmosfera mai destinsa decat in cadrul antrenamentelor pentru adulti, in conditiile in care se respecta acelasi ceremonial si aceeasi disciplina.

 

 

QWAN KI DO COPII
QWAN KI DO COPIIPractica sistematica a QWAN KI DO favorizeaza dezvoltarea armonioasa a tuturor grupelor musculare si orienteaza copilul spre stapanirea propriului corp. Ea il ajuta sa dobandeasca supletea, indemanarea, dar si sa isi invinga timiditatea, iar in unele cazuri chiar sa isi recastige increderea in sine.

Fara nici o urma de violenta in executie, ci doar cu cautarea constanta a echilibrului, a perfectiunii miscarii, a frumusetii, a eficacitatii inlantuirii, toate acestea pe fondul unui profund respect fata de partener.

Sistemul de grade «special pentru copii» este centrat pe motivarea tinerilor practicanti si permite organizarea unor sesiuni de examene de grad mai frecvente. Incepand cu varsta de 7 ani, copiii pot participa la intalniri inter cluburi, sau la competitii regionale si nationale in categoria destinata varstei lor.