acasa stiri media despre club despre qwan ki do povestiri articole contact
Dragostea adevarata

 

dragostea adevarataOdata am avut o prietena de care eram foarte apropiat. Pe cand stateam impreuna pe marginea unei piscine ea si-a umplut causul palmelor cu apa si a ramas astfel nemiscata in fata mea. Apoi mi-a zis:

"Priveste apa aceasta pe care o tin in causul palmelor. O vezi? Ea simbolizeaza Dragostea. Atata vreme cat tii palmele deschise cu grija permitandu-i sa ramana acolo, ea va ramane mereu acolo. In schimb daca inchizi palmele strangand degetele in incercarea de a o poseda ea va curge printre degete!"

"Aceasta este cea mai mare greseala pe care o fac oamenii cand intalnesc dragostea adevarata... incearca sa o controleze prin posesivitate, ei ordona si apoi au asteptari ridicate... si la fel cum s-a scurs apa din pumn asa se va indeparta si dragostea de ei. Pentru ca dragostea e menita sa fie libera, nimeni nu poate sa ii schimbe adevarata natura."

"Daca exista oameni pe care ii iubesti permite-le sa fie fiinte libere. Daruieste si nu astepta nimic in schimb.  Ofera sfaturi dar nu iti impune opinia. Cere dar nu ordona. Poate ca suna simplu dar aceasta este o lectie ce poate dura o viata intreaga pentru a fi invatata."

"Acesta este secretul dragostei adevarate. Pentru a o resimti pe deplin trebuie sa nu ai nici un fel de asteptari de la cei pe care ii iubesti si sa manifesti pentru ei grija neconditionata."

Un ultim gand ce imi trece prin minte:

"Viata nu se masoara in numarul de respiratii pe care il avem ci in numarul de momente care ne taie respiratia."

Swami Vivekananda