acasa stiri media despre club despre qwan ki do povestiri articole contact
Optimistul

 

optimistulRobie este tipul de om pe care ti-ar placea sa-l urasti: e intotdeauna bine dispus si are intotdeauna ceva pozitiv de spus. Daca cineva il intreaba cum ii merge, el raspunde:

"Daca ar fi mai bine de atat, ar fi nevoie de doi oameni pentru atata bine!"

E un  optimist. Daca un coleg are o zi rea, Robie reuseste intotdeauna sa-l faca sa vada partea pozitiva a situatiei. Am devenit curios si intr-o zi l-am intrebat:

"Nu inteleg, nu este  cu putinta sa fii optimist in toate zilele, tu cum reusesti?"

Robie imi raspunse:

"In fiecare zi cand ma trezesc, stiu ca am doua posibilitati: Pot sa aleg sa fiu bine dispus sau pot sa aleg sa fiu  rau dispus. Si aleg sa fiu bine dispus. Cand mi se intampla ceva rau, pot sa aleg intre a fi o victima sau pot sa aleg sa invat din ce mi s-a intamplat. Si eu aleg sa invat. De fiecare data cand cineva vine la mine sa se lamenteze pentru  ceva, pot sa aleg intre a-i accepta plangerile sau pot alege sa-l  ajut sa vada latura pozitiva a vietii. Si eu aleg intotdeauna partea buna a vietii".

 

"Dar asta nu este intotdeauna asa de usor" i-am spus.

 

"Ba da, zise Robie, intreaga viata este o problema de optiuni. Cand indepartezi din viata tot ceea ce nu conteaza cu adevarat, totul devine o chestiune de optiuni. Depinde de tine sa alegi cum sa  reactionezi la diverse situatii, tu trebuie sa decizi cum sa-i lasi  pe altii sa-ti influenteze atitudinea fata de viata. Tu alegi sa fii bine sau rau dispus. Pana la sfarsit tu esti acela care decizi cum sa-ti traiesti viata".

 

Dupa aceasta discutie am pierdut legatura cu Robie fiindca mi-am schimbat locul de munca, dar adesea ma regaseam gandindu-ma la cuvintele lui atunci optam pentru ceva in viata in loc sa reactionez la evenimente. Apoi am aflat ca Robie a avut un accident groaznic la  locul de munca, a cazut de la 18 metri inaltime si dupa o operatie  de 8 ore si dupa o indelungata spitalizare a iesit avand o placa de  otel in spate. M-am dus sa-l vad si l-am intrebat daca se simte tot  atat de bine.

"Vrei sa vezi cicatricile mele?"

"Dar cum faci sa ramai pozitiv dupa ce ti s-a intamplat?

"In timp ce cadeam, primul lucru care mi-a venit in minte a fost fetita mea. Apoi in timp ce zaceam pe pamant, mi-am zis ca pot sa aleg intre a muri si a trai. Si am ales sa traiesc"

 

"Dar nu ti-a fost frica?"

"Atunci cand m-au  dus la spital si am vazut expresiile fetelor surorilor si doctorilor, mi-a fost frica fiindca era de parca se uitau la un om mort. Apoi un infirmier m-a intrebat daca am alergie si am raspuns: DA! Toti m-au privit si atunci am urlat: sunt alergic la gravitatie! Toti au izbucnit in ras, si eu le-am spus: acum operati-ma ca un om viu, nu ca pe unul care e deja mort!"

Robie m-a invatat ca in fiecare zi avem posibilitatea de a alege sa traim o viata deplina. Si este inutil sa fim mereu ingrijorati pentru maine fiindca fiecare zi vine cu problemele ei cu care trebuie sa traim, si maine ne vom gandi la problemele de maine. La urma urmei, azi este ziua de maine pentru care iti faceai probleme ieri.

 

Iti spun ce am ales eu: voi trai din plin fiecare zi, fiecare rasuflare, si mai presus de toate, fiecare prietenie.