acasa stiri media despre club despre qwan ki do povestiri articole contact
Viziunea asupra lucrurilor

verdeA fost odata ca niciodata un om foarte bogat care avea dureri ingrozitoare de ochi. A consultat o multime de doctori, fiecare punandu-i alt diagnostic si recomandandu-i tratamente diferite. Astfel, a inghitit o multime de leacuri si doctorii, a facut o multime de injectii, dar nimic din toate acestea nu l-a ajutat sa scape de durerea care il coplesea.

Ba mai mult, durerea lui crestea pe masura ce incerca sa o opreasca. Intr-o buna zi, intr-o incercare disperata de a opri durerea, a decis sa apeleze la un calugar renumit pentru vindecarile sale miraculoase. Calugarul a ascultat cu atentie si dupa un moment de tacere a decis ca problema se poate trata numai daca pentru o vreme ochii bogatasului vor vedea numai culoarea verde si nicidecum alta culoare.

Imediat bogatasul a cumparat o multime de butoaie de vopsea si a angajat un grup de pictori si zugravi sa vopseasca fiecare lucru din palatul sau in verde (exact cum spusese calugarul).

Dupa cateva zile, cand calugarul veni in vizita la bogatas, slujitorii acestuia s-au repezit la el cu 2 galeti de vopsea verde si le turnara peste el! Venise imbracat in rosu si stapanul lor nu trebuia sa vada alta culoare decat verde, caci altfel durerea de ochi ii revenea inapoi...

Vazand aceasta calugarul izbucni in ras si apoi spuse:
"Era de ajuns sa cumperi o pereche de ochelari de soare verzi si asta pentru un pret foarte mic. Ai fi salvat palatul, copacii, si toate celelalte obiecte de a fi vopsite in verde. Unde mai pui ca mai economiseai si o multime de bani!"


Nu poti vopsi toata lumea in verde! Dar daca iti schimbi viziunea, lumea va aparea asa cum trebuie sa fie. E stupid sa incerci sa modelezi lumea din jurul tau inainte de a incerca sa te modelezi pe tine!

Incearca mai intai sa iti schimbi viziunea asupra lucrurilor! Gandeste simplu, traieste simplu!