acasa stiri media despre club despre qwan ki do povestiri articole contact
STIRI
Huan Su Adrian COJOCARIU: doctor in biologie (foto)
dao.ro - Huan Su Adrian COJOCARIU: doctor in biologie (foto)

 

Huan Su Adrian COJOCARIU Centura Neagra 2 DANG legitimat in cadrul Clubului sportiv "DAO" a prezentat vineri 18.07.2008 in cadrul Universitatii "Al. Ioan Cuza" teza de doctorat cu titlul "MODIFICAREA UNOR INDICI FIZIOLOGICI IN ARTELE MARTIALE" in vederea obtinerii titlului stiintific de doctor in domeniul Biologie.
 
Lucrarea a fost un succes de mari proportii evidentiindu-se mai ales prin volumul mare de informatii (peste 4 ani de colectare si prelucrare a datelor si peste 160 de titluri la bibliografie) si metodele moderne de achizitionare a acestora (aparatura medicala de exceptie). Mentionam ca Huan Su Adrian este lector in cadrul Facultatii de Educatie Fizica si Sport - Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi.

Ce ne-a bucurat si mai mult a fost faptul ca intr-o proportie covarsitoare aceasta lucrare laborioasa a fost bazata pe cercetari asupra sportivilor din disciplina Qwan Ki Do. Practicanti de diverse pregatiri si varste au participat benevol si au ajutat la realizarea acestei teze fiind monotorizati pe parcursul a 2 probe: THAO QUYEN (proba tehnica) si SONG DAU (lupta competitionala).

Rezultatele acestui studiu stiintific, realizat in premiera in Romania pe practicantii de arte martiale metoda Qwan Ki Do, a evidentiat anumite aspecte fiziologice care diferentiaza sportivii incepatori de cei experimentati si care vor permite imbunatatirea calitatilor ambelor grupe de sportivi.

Cercetarea stiintifica este cea care sta la baza rezultatelor de exceptie si de aceea nu putem decat sa salutam intiativa lui Huan Su Adrian si sa speram ca din ce in ce mai multe teze de acest fel vor vedea tiparul in urmatorii ani.

Teza poate fi consultata la Biblioteca Facultatii de Biologie.

Multumim Huan Su ADRIAN!

 

 

P.S. Cateva imagini de la acest eveniment:

 

Publicul spectator...

publicul

 

Lucrarea de doctorat...

lucrarea

 

Comisia de profesori...

comisia

 

Vo Su Florin studiaza lucrarea...

vo su florin

 

Vo Su Teo il felicita pe Huan Su Adrian...

vo su teo

 

Sampania si felicitarile...

sampania