acasa stiri media despre club despre qwan ki do povestiri articole contact
STIRI
Stagiul National de Arbitraj - Iasi 2010
dao.ro - Stagiul National de Arbitraj - Iasi 2010

 

Pe data de 20 februarie 2010, la Iasi, s-a desfasurat sub egida Federatiei Romane de Arte Martiale departamentul Qwan Ki Do un Stagiu National de Arbitraj.

 

Asa cum ne-a obisnuit deja, la acest stagiu clubul DAO a participat cu un numar impresionant de arbitrii dintre care mentionam pe Teodor NICA, Stefan NICA, Daniel COJOCARIU, Codrut BEFU, Marian MOISEI si Roxana RADUCU.

 

Sedita de arbitraj a fost condusa de catre Vo Su Valerica DIUMEA presedintele Comisiei de Arbitraj din Romania pentru disciplina Qwan Ki Do. Pe ordinea de zi au fost probleme legate de regulamentul de arbitraj la categoriile de lupta competitionala (SONG DAU) si lupta cu adversar imaginar (THAO QUYEN).

 

Un accent deosebit a fost pus pe situatiile aflate la limita regulamentului datorita posibilelor interpretari, unificand astfel viziunea arbitrilor asupra acestora.

 

Acest stagiu de pregatire s-a finalizat cu un examen national de arbitraj. Astfel o noua generatie de arbitrii a facut primul pas in aceasta lume dificila dar si frumoasa a arbitrajului. Le uram mult succes si asteptam cu interes afirmarea lor pe plan international!