acasa stiri media despre club despre qwan ki do povestiri articole contact
STIRI
Vo Su Stefan CREANGA s-a inaltat la cer
dao.ro - Vo Su Stefan CREANGA s-a inaltat la cer

 

Nu stiu cum as putea descrie mai bine in cuvinte acest eveniment trist si de aceea voi apela la doua fragmente din scrisoarea lui Tao Su Ovidiu COVACI, directorul tehnic al Departamentului Qwan Ki Do din cadrul Federatiei Romane de Arte Martiale, catre practicantii cu centura neagra:

...
 
"Anul 2008 urma parca sa se sfarseasca normal cu activitati obisnuite fara nimic special daca ar fi sa-l comparam cu 2007, cu acel Campionat Mondial desfasurat la Bucuresti. Dar undeva in ceruri s-a hotarat ca nu putem avea totusi un an banal; colegul si prietenul nostru, Stefan Creanga si-a jucat ultima scena a piesei vietei lui si a trecut in eternitate. Stiam cu totii de suferinta cumplita pe care o avea dar speram in adancul sufletului ca se va intampla o minune. Dumnezeu a hotarat in schimb ca Stefan si-a incheiat misiunea in aceasta viata si ca trebuie, asa cum spuneau stramosii daci, sa se intoarca acasa…"

...

"A dorit ca si pe ultimul drum sa fie insotit de colegii din Qwan Ki Do si de elevii sai. In ciuda durerii din suflet elevii sai i-au indeplinit dorinta: l-au purtat pe umeri, imbracati in vo phuc, au facut o mica demonstratie in cimitir inainte de a-i cobori pentru totdeauna corpul in pamant. Desi am asistat la demonstratii in cele mai diverse locuri nu imi imaginam vreodata ca as putea vedea asa ceva in cimitir. A fost un moment inaltator dar si cumplit de dureros sa vezi acel grup de elevi, printre care se aflau si copii sai, facand un quyen si apoi, pentru ultima data, salutul traditional in genunchi, ca un omagiu pentru tot ce a insemnat Vo Su Stefan in viata lor.

Stefan nu a murit. Desi a trecut intr-o alta existenta este prezent alaturi de noi prin tot ce a facut pentru Qwan Ki Do, prin elevii sai carora le-a daruit fiecaruia cate o farama din sufletul sau. Aparent am putea spune ca boala l-a invins. In realitate a fost doar instrumentul prin care Stefan si-a implinit destinul."
 

 ...

 

 

 

Ne vom aminti mereu cu respect de Vo Su Stefan Creanga, cel care ne-a indrumat pe calea cea dreapta ori de cate ori a avut ocazia, cel care ne-a aratat ca nu esti invins atunci cand corpul fizic nu te mai asculta, cel care era seful Dinozaurilor in taberele de vara de Qwan Ki Do (SEFOZAURUL cum ii spuneau toti!), cel care ne-a aratat ca Qwan Ki Do-ul transcende moartea, cel care... si lista poate continua la nesfarsit!