acasa stiri media despre club despre qwan ki do povestiri articole contact
STIRI
Stagiul International de la Toulon 2009
dao.ro - Stagiul International de la Toulon 2009
Asa cum ne-am obisnuit deja si anul acesta la Toulon (Franta) s-a desfasurat Stagiul International de Qwan Ki Do sub conducerea Maestrului Pham Xuan Tong si a Federatiei Mondiale de Qwan Ki Do.

La acest stagiu din partea clubului DAO au participat urmatoarele persoane: Teodor NICA (Centura Neagra 4 Dang), Stefan NICA (Centura Neagra 4 Dang), Florin Ioan OBREJA (Centura Neagra 3 Dang) si Roxana Paula RADUCU (Centura Neagra 1 Dang).

Stagiul s-a desfasurat dupa urmatorul program:

1-2 august sectiunile de TAM THE (gimnastica energetica) ce cuprinde tehnici de respiratie si relaxare, destindere a articulatiilor, de intindere a ligamentelor si imbunatatire a mobilitatii, de mentinere si imbunatatire a sanatatii etc. si VU LAN (dansul dragonului) o experienta unica, uimitoare, o incursiune in cultura vietnameza, prin deprinderea miscarilor de manuire a dragonului si de explicare a simbolisticii acestuia in cultura orientala.

Incepind de pe 3 august pina pe 7 august, in fiecare zi de la 10.00 la 12.30, a avut loc antrenamentul de QWAN KI DO care a pus un mare accent pe tehnica simpla (de baza). Maestrul a explicat semnificatiile tehnicilor dar si modul de executie a acestora pentru a asigura la nivel mondial o baza unitara.

In zilele de 3-4-5 august de la orele 18.00–20.45 au avut loc sedinte de antrenamente destinate studiului armelor de lemn si taietoare. La finalul acestor sedinte de antrenament s-a organizat o demonstratie la care au participat toti practicantii etalandu-si indemanarea si prezentand totodata specificul fiecarei arme.

"Fiind la prima mea participare asteptam cu nerabdare inceperea acestui stagiu international. Este imposibil de descris in cuvinte o astfel de experienta unica. Mai mult, prezenta alaturi de noi a Maestrului Fondator Pham Xuan Tong, care ne-a corectat si ne-a explicat semnificatiile tehnicilor, a fost o ocazie rara pentru un practicant de Qwan Ki Do de a invata tehnicile in forma lor cea mai pura" ne-a declarat Roxana Paula RADUCU Centura Neagra 1 Dang, sportiva legitimata in cadrul clubului DAO.