acasa stiri media despre club despre qwan ki do povestiri articole contact
STIRI
Stagiul International cu Maestrul Tong - Brasov 2011
dao.ro - Stagiul International cu Maestrul Tong - Brasov 2011
Sub egida Federatiei Romane de Arte Martiale departmentul Qwan Ki Do, in perioada 13-15 mai a avut loc la Brasov un stagiu international sub conducerea Marelui Maestru Pham Xuan Tong, fondatorul metodei Qwan Ki Do.

Cu o participare extrem de numeroasa (peste 250 persoane) acest stagiu a fost un deliciu martial pentru toti participantii, de la copii de 6 ani pana la sportivi si antrenori incercati, Maestrul Tong darunind fiecaruia o farama din cunostintele sale (dupa priceperea si puterea de intelegere a fiecaruia).

A fost un stagiu atat de complex si variat incat ar fi foarte dificil sa descriu aceasta activitate in cuvinte dar totusi voi mentiona cateva din directiile mari prezentate la acest stagiu:
- lupta competitionala (dupa regulamentele Qwan Ki Do aflate in vigoare - SONG DAU)
- tehnica de baza Qwan Ki Do
- auto-aparare cu si fara arme
- Tam The (gimnastica psiho-corporala pentru imbunatatirea sanatatii si a starii psihice)
- lupta libera (o sectiune foarte gustata de sportivi datorita mediatizarii pe scara larga in mass-media)

Unul dintre sportivii cei mai titrati ai clubului DAO, domnul Florin Obreja, anul acesta Campion Mondial la sectiunea lupta arme traditionale (n.r. Campionatul Mondial desfasurat in Rabat - Maroc - aprilie 2011), a avut amabilitatea de a ne face o scurta declaratie:

"Am participat la stagii conduse de Maestrul Tong atat in tara cat si peste hotare de mai mult de 10 ani si am observat ca fiecare stagiu a fost unic si extrem de valoros. Maestrul imbina armonios atat simplitatea cat si complexitatea, tehnicile de Qwan Ki Do intern (n.r. tehnici avansate in care se foloseste energia interna) cat si cele de Qwan Ki Do extern, lupta competitionala dar si lupta libera si continua sa surprinda in mod placut prin abordare, metodologie si continut chiar si pe practicantii mai vechi. Intr-un singur cuvant: EXCEPTIONAL!"